Hoofddocent Lisbeth Marcher
Co-docent Margit Hansen

datums:
Module 1: 3-7 Juli 2019 (zaal 1)
Module 2: 1-3 November 2019 (zaal 3)

Tijd: 10.00-17.00

Address:
Antony Duyklaan 5-7
3051 HA Rotterdam
The Netherlands

Max 24 deelnemers
Prijs eur: 1495,- with 21% BTW (1235,54 excl. btw 21%)

Waar gaat reorienting birth over?

De geboorte is zowel een prachtig als een gecompliceerde tijd welke een diepe imprint(ook wel een afdruk genaamd) achterlaat in de ontwikkeling van een persoon, welke het dagelijks leven beïnvloed.

In deze training leer je over de verschillende soortenimprintsen in welke fase van de geboorte deze imprinthet meest zichtbaar is.

Wij zien een indruk als emotioneel gedrag en een denkpatroon die een persoon heeft en er geen controle over heeft. Sommige indrukken zijn heel constructief, andere totaal niet. In deze training zullen we ons verdiepen in beide. Op hoe het zou moeten zijn en wat er gebeurd als dingen fout gaan in de verschillende fases van de geboorte en hoe we dit kunnen veranderen.

Voorbeelden van indrukken kunnen zijn:

·       Ik kan nooit meekomen / doorkomen

·       Ik heb nooit genoeg tijd

·       De dingen gebeuren nooit op het juiste moment

·       Wanneer ik het heel druk heb, ga ik nog harder werken, maar zodra ik dan ziek wordt, kan ik niets meer en haal ik mijn deadline niet.

Een negatieve imprintheeft te maken met de verschillende fases van de geboorte, in deze twee modules leer je met welke fase van de geboorte deze in contact stonden en hoe we dit kunnen veranderen. 

De 6 fases van geboorte zijn:

1)    Start – de tijd ervoor (een week voor de bevalling)

2)    Soft birth - eerste lichte weeën

3)    Transition stage – de overgang van lichte weeën naar ontsluitingsweeën

4)    Hard labour – laatste ontsluitingsfase

5)    Delivery – uitdrijvingsfase

6)    `The first days after - gelijk na de geboorte en de eerste dagen erna. 

De docent zal van iedere fase demonstraties geven en de deelnemers zullen op elkaar oefenen, onder begeleiding van de docent.

Tevens zal er tijd zijn om ervaringen uit te wisselen en zo meer inzicht te krijgen in de praktijk van reorienting birth (of delen ervan).

Tenslotte zal je in deze training informatie krijgen hoe te werken met zwangere cliënten en zwangerschap.

 

Wat is het doel?

Het doel van deze training is dat zodra je deze hebt afgerond, je in staat zult zijn te werken rond het thema heroriënterend geboorte met je cliënt, of het overdoen van bepaalde delen ervan. Je zult in staat zijn de imprintste herkennen, welke bij de verschillende fases van de geboorte behoren.

Voor wie?

Deze training is voor Bodynamic therapeuten, professionele psychotherapeuten, fysiotherapeuten, die werken met psychosomatische problemen, psychiaters en psychologen die in de praktijk werken met cliënten.

 

Overige relevante informatie

Om de training goed af te kunnen ronden, zal de deelnemer de wedergeboorte in groepjes van minimaal 5 personen moeten doen, voor de 2 module in november start. Dit vraagt van de deelnemers om met elkaar een dag te plannen en dit te doen.

Elke deelnemer zal een volledige wedergeboorte moeten doen en zal, wanneer nodig hier ondersteuning voor krijgen via skype van Lisbeth Marcher op een nader te bepalen tijdstip. Hier zullen geen extra kosten aan verbonden zijn.

Als u meer vragen heeft betreffende deze training of andere trainingen die wij aanbieden, ik ben er om ze voor u te beantwoorden. Voor inschrijvingen mail mij:

Kristina@bodynamic.com

 

Betalingsmethode

Stichting Bodynamics

NL55INGB00081713317

Een aanbetaling van €500.- voor 15 mei 2019

De rest van de betaling

Module 1: €500.- voor 20 juni 2019

Module 2: €495.- voor 15 oktober 2019